Hundefoder skal fylde din hund med god energi

Mærket af hundefoder er ikke så vigtigt, men det er indholdet (foto lavprisdyrehandel.dk)

Mærket af hundefoder er ikke så vigtigt, men det er indholdet (foto lavprisdyrehandel.dk)

Din hund er, hvad den spiser. Det ved den bare ikke. Derfor skal du hjælpe den. Det er den fornemmeste opgave som hundeejer at passe godt på sin hund. Det gælder alt fra foder til samvær. Det er ikke ligegyldigt, hvilket hundefoder du serverer for din hund, så vælg med omhu det, der er bedst til den.

Hvis du ikke ved, hvilken form for næring og vitaminsammensætning, din hund har brug for, så er der flere lette måder at finde ud af det på. Dels kan du læse på hundefoderposer, hvad det indeholder, og hvilke slags hunde der typisk har godt af det. Og dels kan du opsøge din dyrelæge, der specifikt kan sige, hvad netop din hund har brug for af næring.

Hvis ikke hunden får den rigtige næring, kan det ses på den. Pelsen bliver tynd og fedtet. Mundhygiejnen er dårlig, ånden lugter værre, end det er normalt, og kløerne er ikke hårde og skarpe.

Det er let at finde det rigtige

I et hvert dyrecenter har man et stort kendskab til foder til dyr og dermed også til hunde. Her ved man, hvad der er godt for din hund. Man ved, hvilke hunde der typisk har brug for hvilken slags hundefoder.

Der er nogle grundlæggende principper, der går igen for al god hundefoder. Foderet skal primært bestå af protein. Hunde forbrænder meget energi på en dag, og de har brug for protein til at styrke musklerne. Derudover er en stor del af hundefoder netop kulhydrater, der indeholder den rene energi, der hjælper din hund til at holde en balance i kroppen. Næringen skal hænge sammen med, at hunde bevæger sig meget.

Endeligt findes der hundefoder der tager højde for bestemte racer eller behov. Her får man hundefoder, hvor der er tilsat vitaminer og mineraler, der styrker præcis din hunds behov. Det står skrevet på foderposen – det er let at finde på hylden.

Se et udvalg af hundefoder hos lavprisdyrehandel.dk

Få mere information om hundefoder her:

Med lækre hundegodbidder skal træningen nok give pote

Eukanuba er det bedste foder din hund kan få

One Comment

  1. Mærk og lev livet med Royal Canin hundefoder
    feb 27, 2014 @ 11:45:39

    […] Hundefoder skal fylde din hund med god energi […]

    Reply

Leave a Reply

*