Kattefoder hjælper din kat et sundere liv

En sund kat er en sødere kat (foto lavprisdyrehandel.dk)

En sund kat er en sødere kat (foto lavprisdyrehandel.dk)

Hvis man gerne vil holde sig slank og lækker, så er motion altid en god ting at dyrke. Men hvis man hellere vil slænge sig på sofaer end at løbe ture, er der hjælp at hente i at spise en god kost. Det gælder også for katte.

Uanset om din kat er en motionsfanatiker (uden selv at sige det), eller om den ligger i sofahjørnet dagen lang, så er det en rigtig god ide, at du som katteejer er bevidst om, hvilken form for kattefoder, du serverer for din kat. God kattefoder er vejen til et rart, langt og sundt katteliv.

Ligesom mennesker er katte meget forskellige. Nogle er tykke, andre er tynde, nogle er dovne, hvor andre er hyperaktive. Fælles for alle er dog, at det er vigtigt at spise sundt. Uanset om det kan ses uden på eller ikke. Derfor skal du servere god kattefoder i din kats madskål.

Hvad er god kattefoder?

Der er stor forskel på, hvad kattemad egentlig indeholder. Noget er fremstillet af rene råvarer, hvor andet er syntetisk og fabriksfremstillet. Du skal gå efter de rene råvarer.

Det er vigtigt, at din kat får en rig, ægte mængde næring. Det kan være fra gris, kylling, ko eller fisk. Katte har ikke samme behov for proteiner, som hunde har, men det er stadig vigtigt, at maden indeholder proteiner. Samtidig har katte ikke brug for samme mængde energi fra kulhydrater, som hunde har. Derfor er det vigtigt, at fedtindholdet og det rene kulhydratsindhold i kattefoderet heller ikke er for højt. Det sikrer du ved, at kødet er magert og resten af råvarerne er sammensat af grøntsager.

Katte har brug for et væld af vitaminer og mineraler fra grøntsager. Disse styrker nemlig pels, kløer, hud og tænder, som er helt fundamentale dele af kroppen, der skal virke stærke og sunde. Hvis ikke de gør det, er det et tegn på, din kat mangler noget i sin kattefoder.

Se udvalget af kattefoder her

Se flere indlæg om kattefoder her:

Baby Kattefoder – Rigtig foder til din nyfødte kattekilling

Kattemad – det skal være godt for katten

One Comment

  1. Kattefoder kan ændre forholdet mellem dig og din kat
    sep 19, 2014 @ 12:26:10

    […] Kattefoder hjælper din kat et sundere liv […]

    Reply

Leave a Reply

*