Praktiske og sikre transportbure til hunde

Hunden er menneskets bedste ven, og ofte vil man gerne have det firebenede familiemedlem med på ferie, i sommerhus eller på familiebesøg – eller med overalt. Det betyder unægteligt en tur i bilen, hvilket kan være lidt af en udfordring, hvis man allerede har fyldt den op. Det kan også være at man ønsker mere kontrol med hunden, og øget sikkerhed, mens transporten finder sted. Under alle omstændigheder, er transportbure en god løsning.

Hvorfor bruge transportbure til hunde?

Man bør først og fremmest bruge transportbure på grund af sikkerheden. Når en hund bliver transporteret i bil, kan det være farligt for den og resten af af passagererne, at den sidder på bagsædet. Der kan opstå en situation, hvor en hurtig opbremsning er nødvendig. Det kan også gå værre end det; et sammenstød eller en anden form for trafikulykke. I forskellige sikkerhedstests er det blevet bevist, at en hund kan blive slynget fremad med så stor kraft, at det kan knække nakkestøtten på forsædet. Dermed opstår der en farlig situation for føreren af bilen og dennes medpassager.

Sikkerheden er ikke kun et aspekt, der bør overvejes i forhold til ulykker. Man bør også overveje, hvad der sker, når hunden skal ind og ud af bilen. Det er langt nemmere, og mere sikkert, at have et bur i bagagerummet, der kan åbnes på samme tid som bagklappen. Så kan hunden nemt selv hoppe ind og ud.

En anden fordel er, at det bliver nemmere at holde bilen ren med et transportbur. Man undgår mudder, skidt og hundehår på bagsædet, hvor der bagefter skal sidde passagerer. Desuden kan man placere en lille madras eller et hundetæppe i bunden af buret, og på den måde sørge for, at hunden har det blødt og bekvemt under transport. Madrassen eller tæppet kan vaskes, så ofte som man ønsker. Eventuelt kan man have flere tæpper, som man skifter imellem, så der altid er et rent klar til brug.

Hvor kan man købe transportbure?

Man kan finde transportbure til hunde mange forskellige steder. Man kan for eksempel tage ud i en fysisk butik med tilbehør til kæledyr, og kigge på deres udvalg. Det er dog blevet mere almindeligt end tidligere at købe ting online, og det gælder også transporbure til hunde. En fordel ved at købe online er, at udvalget ofte er noget større. Man kan stort set finde alt indenfor tilbehør og hundeartikler online.

Der fås mange forskellige størrelser og modeller. Det gælder om at finde et bur, der først og fremmest passer til bilen. Men det er naturligvis også vigtigt at det passer til den hund, der skal transportere i det. Der er forskel på, om man skal have en mindre hund som for eksempel en gravhund i det, eller om der skal være en gran danois i det.

Mange hundejere bryder sig ikke om at have hunden i et bur. Én ting er at have et bur i hjemmet. Noget andet er dog at have et transportbur i bilen. Det er ikke synd for hunden, som hurtigt vænner sig til det.

Leave a Reply

*